网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第1张图片

连接大海沿岸的钢制连廊
Steel porch connects Coastal Retreat at Sea Ranch by Malcolm Davis

由专筑网李韧,王帅编译

美国旧金山Malcolm Davis Architecture事务所将这座位于加州Sea Ranch社区的度假小屋分成两个体量,分别面向不同的海岸线。

San Francisco firm Malcolm Davis Architecture has divided this holiday home at the Sea Ranch community in California into two cedar-clad volumes, which face out in different directions to overlook the rugged coastline.

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第2张图片

Malcolm Davis Architecture事务所的海滨度假小屋位于Sea Ranch的草地上,这里隶属加州Sonoma县的某个社区,该社区于上世纪60年代最初建造,面向太平洋狭长的海岸线。

Malcolm Davis Architecture's Coastal Retreat is located at the top of a grassy slope in Sea Ranch – a planned community in California's Sonoma County that was first established in the 1960s, and occupies a long and narrow coastal strip facing the Pacific Ocean.

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第3张图片

这座住宅的使用者是一对来自欧洲的夫妇,建筑分为两个部分,其中一侧是起居室,另一侧是卧室,它们都有着大型开窗,充分利用了水域的景观优势。

Malcolm Davis Architecture事务所的项目说明中写道:“每个体块都最大限度地呼应了加尼福尼亚州的海岸景观。”

Designed as "a modern getaway" for a European couple, the residence comprises two wings: one hosts the living areas and the other the bedrooms. These are set at angles and feature large windows to make the most of the elevated vantage of the water on the western side.
"Each wing is intentionally positioned to maximise views of the rugged California coast beyond," said Malcolm Davis Architecture in a project description.

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第4张图片

建筑的连接体覆盖着耐风吹雨打的波纹钢板,它将两个体量连接起来。

建筑师使用雪松面板将两个体量包裹起来,这呼应了场地的原有谷仓建筑。而这种材料也符合社区发展早期阶段的基本建筑美学。

A porch covered in corrugated steel that will weather over time slots in between, forming the entrance to the property and the connection between the two.
The firm chose to clad the two bigger volumes in cedar planks as a reference to the barns that occupied the site prior to the Sea Ranch. The material is also in keeping with the aesthetic that was used for the properties built in the early stages of the community's development.

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第5张图片

在附近的另一座建筑中,建筑师选择了同样简约的形态和当地材料。

Coastal Retreat度假小屋的体量略微突出,有着微微倾斜的屋顶和黑色窗框,看上去现代气息十足。

Malcolm Davis Architecture similarly chose simple shapes and local materials for another home built nearby.
For Coastal Retreat, the studio also included protruding volumes, gently sloped roofs, and black frames placed around the different shaped windows to offer a more contemporary update.

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第6张图片

建筑师说:“每个体量都能让人联想起加州的传统谷仓建筑,但其中诸如材料和细部却带有现代气息。”

建筑的木质框架与钢材也与自然地势相呼应,其设计策略结合了20世纪中期的发展目标,即减少对环境的影响。另外,楼层平面也遵循这种理念,因此平面也与场地的坡度相适应。

"Each volume is reminiscent of the vernacular, barn-like structures found in this iconic California locale, but with a decidedly modern twist consisting of seamless material transitions and minimalist detailing," said the firm.
The woodwork and rough steel of the residence also matches the hues of the natural terrain, following an aim of the mid-20th-century development to make little impact on the environment. Also continuing this ethos are the split floor levels that "gently follow the site's steep topography".

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第7张图片

为了避免1号公路的噪音影响到业主,场地的周围种植了大片树木,而这条公路是该地区的主要干道,通向Sea Ranch。

因此在面向道路的立面上的开口较小一些,建筑内的大部分自然光线则来源于面向海岸的大开窗。

Trees surrounding the plot are preserved to help shield the residence from the noise of Highway 1 – a major state route that runs straight through the Sea Ranch.
Smaller openings are placed on the walls facing the road to minimise this view. The majority of the natural light instead floods in from the windows overlooking the ocean.

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第8张图片

住宅的内部材料非常简单,在开放式起居空间,通高墙体覆盖着胶合面板,并且还有能够储物的座椅区。

建筑的其他表面为白色,与黑色窗框和木制壁炉形成对比。另外,一对明黄色座椅也给室内增添明亮的气息。

Simple materials adorn the interior of the residence. In the open-plan living area, plywood covers the double-height walls at the back of the lounge and forms a seating nook with shelving.
Other surfaces are painted white to offset the black window frames and wood-burning stove. A pair of bright yellow chairs add a hint of colour to the room.

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第9张图片

混凝土地面从休息区延伸至北侧的厨房,然后与木制白色柜台相结合。

在工作室上方开有天窗,来自上部的光线投射在后方墙体上,而天窗的设置符合可持续设计理念,可以增强室内的保温与自然降温功能。

Concrete flooring continues from the lounge to form a pair of steps leading up to the kitchen at the northern end, which features wooden cabinets with white counters.
A skylight tops one of the rear workspaces, casting shadow lines across the back wall. This roof window is among a series that the firm included to aid a natural heating and cooling system, as part of a sustainable building strategy.

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第10张图片

建筑师说:“开窗的定位、太阳热效益,以及混凝土面板的热值,热量通过天窗向外释放,而冷空气则从下部开口进入室内。”

在住宅中央的区域面向室外就餐区,这个空间的前侧是连接向住宅的体量。

"The strategically positioned windows capture solar gain in concert with the thermal mass of the concrete floor slabs," said the firm. "The operable skylights release heat and circulate cool, fresh air through the lower openings."
The central portion of the residence opens onto a patio for outdoor dining, before connecting to the adjoining bedroom wing.

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第11张图片

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第12张图片

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第13张图片

在第二个体量中,一系列的台阶通向位于上部楼层的卧室和浴室,而在一层同样设置有客卧。这一楼层也设置有浴室,其内饰几乎为黑色,这与空间的其余白色部分形成对比。

楼梯连接着两个楼层,其顶部有着面向海景窗口的书桌。

In this second volume, a sets of steps leads up to a bedroom and a bathroom on the ground floor, while another sleeping area is found on the first floor. This level also has a bathroom, which is nearly all black, contrasting the paler finishes across the rest of the residence.
At the top of the staircase that joins these two levels, there is a desk with a window to the ocean view.

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第14张图片

Sea Ranch项目于1964年由开发商Al Boeke和Bay Area建筑师群体共同建造,这里是美国西海岸现代主义建筑的最佳地区,并且将在2018年12月于SFMOMA 举办一场大型展览。

The Sea Ranch was established in 1964 by developer Al Boeke and a group of Bay Area architects. Celebrated as one of the best collections of modernist architecture on America's West Coast, it forms the subject of a major exhibition opening at SFMOMA in December 2018.

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第15张图片

诸如Malcolm Davis Architecture事务所设计建造的这个项目,该场地上还有其他的一些原有建筑也在进行翻新改造工作。

其中有上世纪60年代由美国建筑师Joseph Esherick设计建造的小屋,以及1974年由Ralph Matheson设计的住宅。

摄影:Joe Fletcher

While new developments, like those by Malcolm Davis Architecture, can be found across the site, a number of the original properties have also recently undergone renovations.
Examples include a 1960s cabin built by American architect Joseph Esherick and 1974 residence designed by Ralph Matheson.
Photography is by Joe Fletcher.

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第16张图片

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第17张图片

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第18张图片

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第19张图片

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第20张图片

一座连廊,两个体量,面向自然,清新怡人第21张图片

项目信息:
建筑设计:Malcolm Davis
项目管理:Dinesh Perera
高级设计师:Elsa Brown
总承包商:David Hillmer, Empire Contracting
景观设计:J Scott Graf, Floriferous Landscaping
结构工程:Double-D Engineering
树木研究:Joe R Mcbride, Consulting Forester
能效认证:Energy Calc Company
岩土工程:RGH Consultants

Project credits:
Architect: Malcolm Davis
Project manager: Dinesh Perera
Junior designer: Elsa Brown
General contractor: David Hillmer, Empire Contracting
Landscape architect: J Scott Graf, Floriferous Landscaping
Structural engineer: Double-D Engineering
Arborist: Joe R Mcbride, Consulting Forester
Title 24: Energy Calc Company
Geotechnical engineer: RGH Consultants

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@freeappco.com         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9756 articles)


居住建筑 (2992 articles)


住宅 (2431 articles)


美国 (1201 articles)


加州 (36 articles)


Malcolm Davis (3 articles)


钢材  (6 articles)


木材 (2435 articles)


玻璃 (1606 articles)